Nicole Muller

Centrum Hecht - Nicole Muller

Ik ben Nicole Muller, psychotherapeut, gezinstherapeut, supervisor en opleider binnen ons centrum.

Mijn werkwijze

Samen met de ander zoeken naar manieren zodat je zelf meer grip krijgt op jezelf of je emoties. Weer meer plezier ervaren in het leven met elkaar. Samen puzzelen over de betekenis van klachten, het vinden van beelden of een verhaal, het verwerken van de pijn van rouw, verlies, of trauma van een kind, jongere, ouder of in een systeem, binnen een veilige werkrelatie.

Opleiding en loopbaan

Tijdens mijn studie psychologie startte ik met de specialisatie klinische psychologie. Ik wilde graag veel leren over wat afwijkend was. Al snel was ik vertwijfeld over wat eigenlijk afwijkend was en wie dat bepaalde. Door ook ontwikkelingspsychologie te gaan doen probeerde ik te leren over wat een normale ontwikkeling inhoudt. Deze interesse is altijd gebleven.

Ik ben op zoek naar krachtbronnen in mensen, in datgene wat zich goed ontwikkelt, waar plezier aan wordt beleefd. En ik probeer dat te gebruiken om naar de pijn, het afwijkende of het moeilijke te kunnen gaan.

Aansluitend aan mijn studie psychologie startte ik met de opleiding tot kinder- en jeugd psychotherapeut, met als hoofdrichting de cognitieve gedragstherapie. Ik merkte echter dat mijn voorliefde voor de hechtingstheorie maakte dat ik vaak focuste op dat wat er tussen mij en de ander gebeurde in het hier-en-nu. Ik zocht naar manieren om verschillende inzichten te combineren.

Bijna 20 jaar geleden kwam ik in aanraking met de mentaliseren bevorderende therapie (MBT), waarin ik me vanaf toen heb ontwikkeld. Deze therapie met zijn fundament in de hechtingstheorie, waarbij de basishouding er een is van echtheid en oprechtheid, waarin het gaat om gevoelens en de relatie in het hier en nu en waarin cognitieve aspecten verwerkt kunnen worden past goed bij wie ik ben.

In het werken met kinderen merkte ik dat ik altijd keek naar het kind in diens context en daardoor ben ik ook gezinstherapeut worden. Deze combinatie maakt dat ik vanuit verschillende kanten kan kijken en werken.

Tot slot ben ik ook symbooldramatherapeut. Met deze methode kan ik preverbaal of interactioneel trauma op een zachte manier behandelen. Het is een manier van werken waarbij gesymboliseerd wordt, door dromen en tekeningen, waarna later gementaliseerd kan worden.

Het schrijven van artikelen en het overdragen van mijn ervaring is ook een vast onderdeel geworden van mijn werk.

Na 35 jaar werken in de specialistische GGZ in grote organisaties ben ik nu toe aan kleinschalige, op maat gemaakte zorg.

Registraties

 • BIG registratienummer psychotherapeut: 19047699716
 • BIG registratienummer GZ-psycholoog: 89047699725
 • AGB zorgverlenercode: 94016536
 • AGB praktijkcode: 94066052
 • Supervisor en trainer MBT-K, MBT-A, MBT-F, erkend door Anna Freud Centre Londen
 • Supervisor MBT-Nederland: 111151
 • Supervisor VGCT: 002528
 • Supervisor VKJP: 8836
 • Supervisor NVRG: 10909
 • Supervisor NVP: 4271193
 • Lid Stichting Symbooldrama Nederland.
 • Lid LVVP: D005545

Even stilstaan leidt tot vooruitgang
()
Centrum Hecht - Psychotherapeutische praktijk