Telefonisch spreekuur van 09:00u-10:00u
(071) 207 00 38

Merlijn Rutten

Centrum Hecht - Merlijn Rutten

Ik ben Merlijn Rutten, psychotherapeut, supervisor en opleider. Ik werk met kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders.

Mijn werkwijze

Ieder mens heeft zijn eigen verhaal. En dat verhaal draag je mee in hoe je besluiten neemt, voelt, naar het leven kijkt. En hoe je met jezelf, met anderen en de wereld omgaat. Hoe jong of oud je bent. Het heeft jou gevormd tot wie je nu bent.

Soms zijn er momenten in je leven waarop dingen niet goed lopen; waarop je vastzit in manieren van doen of in gevoelens die je eigenlijk graag zou willen veranderen. Ik ga samen met jou onderzoeken hoe we hetgeen waar je tegenaan loopt kunnen begrijpen vanuit jouw verhaal. Dat kan op verschillende (creatieve) manieren: samen bepalen we wat bij jou past.

We kijken naar wat de krachtbronnen in je verhaal zijn en naar wat je misschien hebt gemist. Waar jouw pijn, verlangens en behoeften zitten, nu en toen. Door hier aandacht voor te hebben in ons contact binnen de behandelsessies zoeken we samen naar jouw manier om veranderingen in gang te zetten zodat je weer met plezier en vertrouwen verder kan met het zelf ‘schrijven’ van jouw verhaal.

Oprechtheid, nieuwsgierigheid en speelsheid zijn belangrijke waarden in mijn manier van werken. Een behandeling vormgeven die echt past bij jou is wat ik graag doe.

Opleiding en loopbaan

Als psycholoog en later als psychotherapeut ben ik werkzaam geweest binnen de jeugd-GGZ in verschillende zorgbedrijven van de Parnassia Groep (De Jutters, i-psy jeugd en gezin, Youz), gespecialiseerd in het werken met kinderen, jeugd, jongvolwassenen en gezinnen.

Al vanaf mijn studietijd staan hechting en trauma centraal in mijn opleiding, manier van werken en kijken naar problematiek. Ik heb mij in de afgelopen jaren verder verdiept in verschillende behandelvormen waaronder mentaliseren bevorderende therapie, Schematherapie, Attachment Focused Family Therapy (AFFT of DDP) en Theraplay.

Naast het geven van behandelingen word ik ontzettend enthousiast van het opleiden van vakgenoten. Het doorgeven en uitwisselen van kennis en ervaring geven mij steeds weer nieuwe energie en liefde voor het vak van therapeut. Al vanaf mijn studietijd ben ik op diverse manieren werkzaam als begeleider en docent en sinds enkele jaren ook als trainer en supervisor MBT-K.

Registraties

  • BIG registratienummer psychotherapeut: 79925044016
  • AGB zorgverlenercode: 94105657
  • AGB praktijkcode: 94066052
  • Lid NVP: 4383891
  • Supervisor en trainer MBT-K: erkend door Anna Freud Centre Londen.
  • Lid LVVP: D005557

Het belangrijkste is onzichtbaar voor het oog
(Antoine de Saint-Exupéry)
Centrum Hecht - Psychotherapeutische praktijk