Ik ben Carlijn Claas, GZ-psycholoog. Binnen de praktijk werk ik zowel met kinderen, jongeren, jongvolwassenen als ouders.
Het leven gaat gepaard met ups en downs. Soms lukt het je even niet meer om jezelf of anderen goed te begrijpen, of wordt je overspoeld door bepaalde gevoelens, die je geen plek kan geven. Samen met jou wil ik echt begrijpen wat er in je omgaat en hoe jij naar de wereld en jouw relaties kijkt. Vanuit daar kunnen we kijken wat je nodig hebt om dingen in je leven te veranderen. In mijn werk maak ik niet alleen gebruik van gesprekstherapie, maar ook van speelse of ervaringsgerichte methoden waarin oprecht contact centraal staat. Soms doen we dit alleen, maar soms ook met andere belangrijke mensen in je leven. Samen zoeken we uit wat het beste bij jou past. Het ouderschap is een uitdaging, zeker als je kind niet goed in zijn/haar vel zit. Ik help je als ouder graag met stilstaan bij waar het gedrag van je kind vandaan komt en je eigen reacties op je kind beter te begrijpen. Hierdoor kan je merken dat je contact tussen jou en je kind verbetert en je zelfzekerder wordt in hoe om te gaan met zijn/haar gedrag. In vaktermen maak ik o.a. gebruik van cognitieve gedragstherapie, mentaliseren bevorderende therapie (MBT), EMDR, narratieve exposure therapie (NET), video interactie begeleiding en theraplay.
Ik ben GZ-psycholoog en werk al 14 jaar vol overtuiging in de GGZ. Ik heb onder andere gewerkt bij De Opvoedpoli, ARQ Centrum ‘45 en ben op dit moment ook werkzaam bij YOUZ. Ik heb hier brede ervaring opgedaan op het gebied van diagnostiek en behandeling van uiteenlopende problematiek. Al vanaf het begin van mijn loopbaan werd ik gegrepen door het belang van hechting tussen ouder en kind en de kwetsbaarheid van ouderschap, waardoor ik me hier met verschillende behandelmethoden en cursussen verder in ben gaan ontwikkelen (o.a. theraplay en video interactiebegeleiding). De laatste 5 jaar heb ik me verder verdiept in traumabehandelingen en ben ik erg enthousiast geworden over de MBT (mentaliseren bevorderende therapie) methodiek. Ik blijf me altijd ontwikkelen, door het bijhouden van vakliteratuur en het volgen van uiteenlopende cursussen.
‘‘Gebundelde takken kun je niet breken’ ’
(Afrikaans spreekwoord)