Annemarie Boevé

Ik ben Annemarie Boevé, relatie- en gezinssysteemtherapeut, symbooldramatherapeut, supervisor en leertherapeut. Ik werk met individuen, paren, gezinnen en groepen.

Mijn werkwijze

In elk mensenleven kunnen verstoringen en schommelingen optreden, die gaan en komen als eb en vloed. Ze kunnen je onrustig maken of heftig raken, ze kunnen je overvallen, uitdagen en verrassen. Ze roepen sterke emoties op, waar je mee moet leren omgaan, zeker als het om negatieve gevoelens gaat.

Ik ga op een open en onderzoekende manier met jou aan de slag om te begrijpen waar je verdriet of blokkade zit. Samen zoeken we uit hoe je de verbinding kan herstellen met jezelf, je partner, kind(eren) of andere relaties. Jouw eigen veerkracht is daarbij je basis. Misschien denk je dat je die (bijna) kwijt bent, maar ik help je om je kracht weer te kunnen voelen en te kunnen gebruiken.

Zingeving en speelsheid zijn voor mij belangrijke waarden in de behandeling. Naast de gangbare therapeutische aanpak kan ik in overleg met jou ook methodieken aanbieden die je verbeelding stimuleren en jou helpen te reflecteren en te verwerken. In mijn jarenlange praktijk heb ik ervaren dat ze een waardevolle aanvulling op het reguliere therapierepertoire vormen.

Opleiding en loopbaan

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in de volwassenen-GGZ en jeugd-GGZ (onder andere De Jutters/Youz Den Haag). Specifiek met kinderen, jongeren en volwassenen die last hebben van trauma’s, gehechtheids- en persoonlijkheidsproblemen en relatievraagstukken.

Naast mijn beroepsopleiding tot therapeut ben ik gecertificeerd voor de volgende complementaire methodieken: Symbooldrama, mentaliseren bevorderende therapie (MBT), Emotionally Focused Therapy en op Theraplay gebaseerde therapie.

Ook ben ik supervisor en leertherapeut NVRG.

Naast mijn werk voor Centrum Hecht heb ik in Haarlem/Overveen nog een zelfstandige praktijk: www.droomgetij.nl.

Registraties

  • AGB zorgverlenercode: 90115649
  • AGB praktijkcode: 94066052
  • Supervisor en leertherapeut NVRG, beroepsvereniging voor relatie- en gezinstherapie: 12279
  • RBCZ, register beroepsbeoefenaren complementaire zorg, licentienummer: 214167R
  • NVPA, beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten: 103034
  • SKJ jeugd- en gezinsprofessional, registratienummer: 100005971
  • MBT-K practitioner voor ouders
  • Lid Stichting Symbooldrama Nederland.

Niets bestaat dat niet iets anders aanraakt
(Jeroen Brouwers)
Centrum Hecht - Psychotherapeutische praktijk