Wij zijn Centrum Hecht Opleidingen

Wij zijn Hecht Opleidingen

Centrum Hecht Opleidingen bestaat uit een hecht team van bevlogen opleiders. We werken al geruime tijd op verschillende manieren samen. We bundelen nu onze krachten in een gezamenlijk opleidingscentrum. Omdat we geloven in een persoonlijke aanpak waarin verbinding en vertrouwen het fundament zijn.

Hoofddocenten

Nicole Muller

Psychotherapeut, gezinstherapeut, symbooldramatherapeut en MBT-K practitioner, supervisor en opleider, werkzaam bij Centrum Hecht

Nicole is als docent bij Centrum Hecht betrokken bij de ‘MBT-K basiscursus’, de ‘MBTjeugd en trauma cursus’, de MBT-A basiscursus’, de ‘MBT-F basiscursus’ en de ‘MBTjeugd jaaropleiding’.

Masja Juffermans

GZ-psycholoog, EMDR practitioner en MBT-K practitioner, supervisor en opleider, werkzaam bij Centrum Hecht

Masja is als docent bij Centrum Hecht betrokken bij de vierdaagse ‘MBT-K basiscursus’, de ‘MBTjeugd en trauma cursus’ en de ‘MBTjeugd jaaropleiding’.

Merlijn Rutten

Psychotherapeut en MBT-K practitioner, supervisor en opleider, werkzaam bij Centrum Hecht

Merlijn is als docent bij Centrum Hecht betrokken bij de ‘MBT-K basiscursus’, de ‘MBT-A basiscursus’ en de ‘MBTjeugd jaaropleiding’.

Gastdocenten

Coriene Ten Kate

Klinisch psycholoog, psychotherapeut en hypnotherapeut werkzaam bij GGZ Rivierduinen MBT en complex trauma afdeling

Coriene is supervisor voor MBT Nederland, NVP en VPeP, geeft al ruim twintig jaar les in MBT, en is opleider in Focussing. Zij is als docent bij Centrum Hecht betrokken voor de drie daagse training ‘Embodied mentalizing: non-verbale technieken in het werken met adolescenten en jong volwassenen met hechtingstrauma’ en voor de ‘driedaagse cursus Focussing in Psychotherapie’.

Anja Tavenier

Psychotherapeut, systeemtherapeut met onder andere EFT als specialisatie en is een zeer ervaren traumatherapeut. Daarnaast is zij supervisor en leertherapeut voor de NVP, VPEP, ISEFT. Zij werkt als psychotrauma therapeut bij PsQ Psychotrauma in Rotterdam.

Anja is als docent bij Centrum Hecht betrokken bij de ‘driedaagse Opleiding Focussing in Psychotherapie’.

Berrith Augustus

Certified Advanced Practitioner Sensorimotor Psychotherapy, hypnotherapeut, haptotherapeut en werkzaam in eigen praktijk en bij GGZ Rivierduinen MBT en complex trauma afdeling. Zij assisteert in de opleiding Sensorimotor Psychotherapy (alle 3 de levels).

Berrith is als docent bij Centrum Hecht betrokken bij de 'drie daagse workshop 'Embodied mentalizing: non-verbale technieken in het werken met adolescenten en jong volwassenen met hechtingstrauma'.

Bruno Hillewaere

Systeemtherapeut, psychotherapeut, supervisor en hoofdopleider systeemtherapie Euthopia en verbonden aan Rapunzel in België.

Bruno is als docent bij Centrum Hecht betrokken bij de cursus ‘Mentaliseren Bevorderende Therapie voor Families’.

Hanneke van Aalst

Klinisch psycholoog, psychotherapeut en orthopedagoog-generalist, werkzaam bij De Viersprong als therapeut binnen en coördinator van het MBT-K team.

Hanneke is docent bij MBT Nederland en aldaar in opleiding tot MBT supervisor. Zij is al werkzaam als MBT-K supervisor erkent door het Anna Freud Centrum in Londen. Hanneke is bij Centrum Hecht Opleidingen betrokken als docent bij de MBT-K basiscursus en de MBT-K & trauma cursus.

Cecile Gunning

Klinisch psycholoog, psychotherapeut, Specialist Infant Mental Health en MBT-C practitioner (register Anna Freud Centre London).

Cecile werkt bij de OuderkindLijn (IMH centrum) in Amsterdam. Zij heeft een lange staat van dienst in de specialistische GGZ en kinderpsychiatrie als behandelaar, opleider en supervisor. Zij is actief bij de VKJP en heeft meerdere publicaties op haar naam staan. Kind en ouders in hun context staan centraal in haar werk. Cecile is bij Centrum Hecht betrokken als docent voor de cursus MBT- Ouderbegeleiding.

Marja Rexwinkel

Klinisch psycholoog, Specialist Infant Mental Health – DAIMH en MBT-C practitioner (register Anna Freud Centre London).

Marja werkt bij de OuderKindLijn (IMH centrum) in Amsterdam en heeft vele jaren gewerkt in de GGZ en jeugdzorg. In Nederland heeft zij de IMH opleiding vormgegeven met collega’s en vele publicaties hierover op haar naam staan. Marja is naast behandelaar ook opleider en supervisor.

Emma Morris

Klinisch psycholoog (register Anna Freud Centre London).

Emma is werkzaam bij de gespecialiseerde afdeling voor trauma en misbruik en hoofd van de afdeling MBT-K en ouders in conflictscheiding. Daarnaast is zij gespecialiseerd in expert rapportage in familierechtzaken voor de rechtbank. Naast haar klinische werk is zij trainer en supervisor in binnen- en buitenland. Zij schreef samen met Eia Asen het boek 'High conflict parenting post separation: The making and breaking of family ties'.

De basis is verbinding en vertrouwen
(Centrum Hecht)
Centrum Hecht - Psychotherapeutische praktijk