Telefonisch spreekuur van 09:00u-10:00u
(071) 207 00 38

Incompany & maatwerk

Centrum Hecht - Opleidingsinstituut - Incompany & maatwerk

Is er behoefte om in één keer een heel team te trainen in MBT? Dat kan!

Wij verzorgen incompany training op locatie en op maat. We spelen in op de specifieke situatie en casuïstiek van het team en de scholingsvraag die daarbij past.

Ook hierin staat zelf ervaren wat mentaliseren met je doet centraal. Juist bij incompany trainingen heeft dit een bijzondere aanvullende waarde: het zorgt voor een gedeelde ervaring die de veiligheid, verbinding en afstemming binnen het team bevordert.

Voordelen van een incompany training zijn:

  • werken met eigen casuïstiek, direct effect voor de eigen praktijk
  • leren met eigen collega’s en versteviging van teamsamenwerking
  • besparing van kosten ten opzichte van losse deelname aan cursussen
  • besparing van (reis)tijd en onderbreking van het werkproces
  • flexibiliteit in tijdstip, locatie en duur van de training.

Voor wie?

We bieden maatwerk aan voor professionals in de GGZ, maar ook voor andere professionals, zoals in het onderwijs. Alle trainingen uit ons reguliere aanbod kunnen incompany worden aangeboden. Ook behoort een combinatie met een supervisietraject (voor het hele team of enkele teamleden) tot de mogelijkheden.

Het geven van een MBT-behandeling vraagt specifieke vaardigheden van een team, een open klimaat en ondersteuning vanuit het management. Bij een teamscholing kan het mentaliserend profiel van het team worden meegenomen. We kijken voorafgaand wat jullie als team al voor kwaliteiten hebben en wat de aandachtspunten binnen het team en de werkomgeving zijn om een MBT-behandeling binnen jullie praktijk te realiseren.

Praktisch:

  • we werken bij voorkeur met groepen tot 15 personen. Dan komt het zelf oefenen met mentaliseren en de reflectie daarop het best tot zijn recht.
  • we voeren alle trainingen uit met twee trainers
  • indien gewenst kunnen wij van tevoren accreditatie aanvragen bij de beroepsverenigingen
  • alle deelnemers ontvangen een officieel certificaat als bewijs van deelname.

In 2022 hebben we helaas geen ruimte meer om een incompany training in te plannen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Centrum Hecht opleidingen via ons opleidingsformulier.

Voorbeeld maatwerkproject: Mentaliseren in het onderwijs

Centrum Hecht heeft diverse lespakketten ontwikkeld voor docenten op de basisschool. Als je werkt met leerlingen die lijden onder gezinsproblemen of een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt, kun je behoefte hebben aan meer inzicht in deze problematiek. Ook wil je misschien specifieke vaardigheden ontwikkelen om met deze kinderen om te gaan. Wij bieden ons MBT-pakket aan voor op school, waarbij de focus kan liggen op hechting en adoptie, traumasensitief werken in de klas, of leren mentaliseren op de basisschool.

Ook voor scholen die op zoek zijn naar een onderwijsaanbod dat de verbinding binnen de school kan bevorderen (onder de leerlingen maar ook als docentengroep) bieden wij een aanbod op maat. Neem contact met ons op en we denken graag mee.

Centrum Hecht - Psychotherapeutische praktijk