De praktijk is gesloten van dinsdag 6 juni 2023 t/m zondag 11 juni 2023
Telefonisch spreekuur van 09:00u-10:00u
(071) 207 00 38

Embodied Mentalizing

Centrum Hecht - Embodied mentalizing: non-verbale technieken in het werken met adolescenten en jongvolwassenen met hechtingstrauma.

Embodied Mentalizing

Voor wie

Klinische Psychologen, Psychotherapeuten, GZ-psychologen, Psychologen, Orthopedagoog-generalisten, Psychiaters, Systeemtherapeuten en HBO’ers werkzaam in de GGZ.

Doel van de cursus

Present zijn zonder woorden: geïntegreerde behandeltechnieken uit drama, beeldende, lichaamsgerichte therapie en systemisch werk ervaren en leren hanteren in je eigen praktijk. In de cursus wordt vooral praktisch gewerkt met eigen ervaringen en voorbeelden.

Programma

Deze cursus is bedoeld om de behandeling van gehechtheidsproblematiek en trauma in groepen, systemen en individuele therapie te kunnen verdiepen zodat verwerking (verandering van relatie tot anderen en zichzelf meer compassievol en verzoenend) plaats vindt. Door het toepassen van theorie over vroegkinderlijk trauma in verschillende werkvormen, kan verwerking en herstel op gang komen.

Met name de behandelingen van persoonlijkheidsproblematiek, traumatische gehechtheid en/of vroegkinderlijke traumatisering hebben hier baat bij omdat zij geconfronteerd zijn met onveilige en traumatische relaties waarin bescherming ontbrak, kalmering en troost te kort schoot. Op deze wijze is het luisteren naar lichamelijke signalen, het bekend raken en omgaan met eigen emoties en die van anderen verstoord geraakt. In deze cursus worden technieken en handvatten vanuit verschillende ervaringsgerichte therapeutische benaderingen zoals sensorimotor, beeldende en systemische opstellingen aangereikt.

Toetsing

Op de derde dag wordt gevraagd om een eigen casus te presenteren.

Accreditatie is/wordt aangevraagd:

  • FGzPT
  • NVvP
  • NVP
  • NVRG
  • NIP
  • NVO
  • FVB

Docenten

Berrith Augustus, is advanced practitioner sensorimotor psychotherapy, hypnotherapeut, werkzaam in een eigen praktijk en bij GGZ Rivierduinen MBT en complex trauma afdeling. Zij is assistent bij de Vereniging Sensorimotor Psychotherapy Nederland SPIPA.

Coriene ten Kate, is klinisch psycholoog/psychotherapeut en hypnotherapeut werkzaam bij GGZ Rivierduinen MBT en complex trauma afdeling. Zij is MBTsupervisor en VPeP supervisor en opleider.

Beide docenten werken al jaren met non-verbale technieken in de SGGZ.

Studiebelasting

Contacturen: 21 uur
Thuisstudie: 7 uur

Praktisch

Groepsgrootte: maximaal 12 personen
Data:
woensdag 25, donderdag 26 oktober en woensdag 15 november 2023
Tijd: 09:30u - 17:00u
Kosten: € 925,- (incl. vegetarische lunch, koffie/thee; exclusief boek van €50,-)

Locatie

Centrum Hecht Opleidingen, Kanaalpark 157, Leiden

Coronamaatregelen

In deze cursus kan af en toe geen anderhalve meter afstand gehouden worden, vanwege de oefeningen die gedaan worden. Daarom vragen we de deelnemers om een zelftest te doen voor deelname aan deze cursus en bij klachten natuurlijk thuis te blijven. In de ruimte wordt goed geventileerd door het raam regelmatig open te zetten en door een luchtzuiveringsapparaat. Deelnemers wordt gevraagd een extra vest of kledingstuk mee te nemen. De lunch wordt in aparte lunchpakketten per persoon geserveerd.

Centrum Hecht - Psychotherapeutische praktijk