De praktijk is gesloten van dinsdag 6 juni 2023 t/m zondag 11 juni 2023
Telefonisch spreekuur van 09:00u-10:00u
(071) 207 00 38

Opleidingen

Centrum Hecht - Opleidingsinstituut

Aanbod

Hecht Opleidingen biedt een gevarieerd aanbod aan korte en langere opleidingsmodules. We ontwikkelen open masterclasses en cursussen. In overleg leveren we ook maatwerk, offline en online, voor specifieke beroepsgroepen, teams en instellingen. Daarnaast bieden we individuele of groepssupervisie.

Ben je geïnteresseerd in ons aanbod? Of wil je een keer sparren over de mogelijkheden voor jezelf of je eigen organisatie? Mail of bel ons en we denken graag met je mee.

Cursusaanbod

 

Incompany & maatwerk

 

Supervisie

 

Publicaties

 

Wij willen inspireren, opleiden en verbinden. Hecht Opleidingen is het opleidingsinstituut in Nederland op het gebied van hechtingsbevorderende behandelmethodieken. Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT) bij kinderen, jongeren, jongvolwassenen en gezinnen is hierbij onze voornaamste specialisatie.

Mentaliseren: het hart van onze opleidingsvisie

In onze cursussen leer je alles over de diagnostiek van mentaliseren in een ontwikkelingsperspectief, bij verschillende doelgroepen en hoe je in een therapie het mentaliseren kan bevorderen. In ons cursusaanbod staat zelf ervaren wat mentaliseren is en met je doet centraal.

Goed kunnen mentaliseren is de basis van een gezond en veerkrachtig zelf en lichaamsbeeld, empathie voor anderen en een evenwichtige verhouding tussen mensen onderling. Niet (goed) kunnen mentaliseren leidt tot verstoringen in relaties en belemmert het vinden van oplossingen. Dat geldt zowel voor de cliënt als voor de therapeut.

Levenslang leren met af en toe een uurtje apenkooien
(Loesje)
Centrum Hecht - Psychotherapeutische praktijk