Projecten op maat

Centrum Hecht - Projecten op maat

Voor wie?

Centrum Hecht koppelt wetenschappelijke kennis en jarenlange ervaring aan de ontwikkeling van nieuw psychotherapeutisch aanbod. Samen met binnen- en buitenlandse partners leveren we een bijdrage aan de verbetering en vernieuwing van therapeutische behandelmethoden.

Gemeenten en de Vuurtorenmethode

‘Zorggezinnen’ zijn gezinnen met meervoudige ernstige problemen, zowel op maatschappelijk als op psychologisch gebied. Ze zijn vaak moeilijk bereikbaar voor hulp. Opgroeien in deze gezinnen is kwetsbaar en risicovol.

De verantwoordelijkheid voor hulp aan kinderen uit zorggezinnen ligt bij gemeenten. De Universiteit van Leiden en Centrum Hecht zijn momenteel in overleg met de gemeente Leiden om een innovatief ouderprogramma in wijken met veel zorggezinnen te kunnen starten: de ‘Vuurtorenmethode’. Dit ouder-preventie-programma, in 2019 ontwikkeld door G. Byrne, komt uit Groot Brittannië en is daar bekend onder de naam ‘Lighthouse-method’. Centraal staat de overdracht van wetenschappelijke kennis over hechting en ontwikkeling van kinderen aan ouders. De methode is zeer succesvol.

Heb je interesse in de Vuurtorenmethode? Mail of bel ons en we praten je graag bij.

Centrum Hecht - Psychotherapeutische praktijk